Knarsbitje (splint) op maat beschermt uw gebit​

Op maat gemaakt: dat zit comfortabel en beschermt het best!

Een knarsbitje is een goede oplossing bij tandenknarsen of klemmen

Een oplossing die in veel gevallen helpt is een knarsbitje, ook wel een splint genoemd. Dit is een dun, op maat gemaakt kunststof plaatje dat ’s nachts over het gebit wordt geplaats om het te beschermen.

Veel mensen hebben baat bij de bescherming die het knarsbitje biedt.

Specialisme | Splint | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

BTL gebruikt de nieuwste productiemethode voor maximaal comfort

Tegenwoordig kiest BTL er steeds vaker voor om uw splint te printen. Deze digitale productiemethode geeft ons de mogelijkheid om het knarsplaatje tot op de millimeter nauwkeurig te vervaardigen.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om te werken met twee laagjes. De binnenste laag maken we van materiaal dat enigszins elastisch is. Hierdoor ontstaat optimaal draagcomfort. De buitenste laag is van harde kunststof. Hierdoor ontstaat optimale bescherming.

Een effectieve splint is op maat gemaakt

Standaard of maatwerk? Als het op het beschermen van uw gebit aankomt, pleiten wij voor maatwerk. Een knarsbitje kan alleen effectief werken als u voldoende draagcomfort ervaart om het daadwerkelijk in te doen. Maatwerk geeft u de garantie van een optimale pasvorm.

Knarst u met uw tanden of klemt u de kiezen op elkaar? Informeer bij uw tandarts. Hij of zij zal afdrukken maken van uw gebit, waarna BTL de splint voor u op maat vervaardigt. Al na een paar dagen kunt u deze bij uw tandarts ophalen.

Specialisme | Splint | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.