Silensor:
wordt uitgerust wakker met de anti-snurkbeugel!

Snurkt u, of uw partner? De silensor is in veel gevallen een uitkomst!

Oplossing tegen snurken

Het is vervelend als uw partner u de hele nacht wakker houdt met zijn of haar gesnurk. Of als uw partner steeds klaagt dat u de hele nacht snurkt!

Gelukkig is er een oplossing tegen snurken. De silensor, ook wel een anti-snurkbeugel of snurkbitje genoemd, werkt bij veel mensen.

Specialisme | Silensor | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

De anti-snurkbeugel voorkomt dat u gaat snurken

Snurken komt vaak voor bij mensen die op hun rug slapen. Zodra de spieren helemaal ontspannen zijn, zakt de onderkaak weg. Hierdoor versmallen de bovenste luchtwegen en ontstaat het kenmerkende raspende geluid dat we snurken noemen.

De silensor kan in dit geval helpen, omdat dit snurkbitje voorkomt dat uw kaak wegzakt.

Let op: de silensor is geen oplossing bij slaapapneu. Raadpleeg bij (het vermoeden van) slaapapneu uw huisarts of een specialist!

Hoe werkt de snurkbeugel?

De silensor is een apparaatje dat u in de mond draagt. Het heeft twee platen, één voor de onderkaak en één voor de bovenkaak. Deze platen zijn aan elkaar verbonden met links en rechts een staafje. De staafjes zorgen dat de onderkaak als het ware naar voren wordt getrokken. Zo ontstaat meer ruimte om adem te halen en wordt voorkomen dat u (of uw partner) gaat snurken.

Kort samengevat: het snurkbitje verandert de stand tussen de onder- en bovenkaak, waardoor mensen minder gaan snurken. Zo wordt slapen weer rustgevend!

Hoe comfortabel zit een snurkbitje?

Door de slimme constructie kan de kaak niet terugzakken, maar zijn andere kaakbewegingen nog wel mogelijk. Mensen die de silensor gaan dragen moeten er in het begin vaak wel even aan wennen, maar daarna zijn ze enthousiast over het gebruik.

Specialisme | Silensor | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

BTL maakt uw silensor op maat

Snurkt u of uw partner? Overleg met uw tandarts. Hij of zij beoordeelt of een silensor de oplossing is en zal in dat geval afdrukken van uw kaken maken. Aan de hand van de afdrukken maakt BTL uw anti-snurkbeugel en een paar dagen later haalt u deze op bij uw tandarts.

Zodat u en uw partner weer uitgerust wakker worden!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.