Kronen en bruggen

BTL maakt werk van uw glimlach!

 

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunsttand of -kies van tandkleurig keramisch materiaal of metaal die over de eigen tand of kies wordt geplaatst. Deze oplossing wordt bijvoorbeeld toegepast als:

Specialisme | Kroon en brugwerk | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Specialisme | Kroon en brugwerk | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Wat is een brug?

Een brug wordt toegepast als één of meerdere tanden of kiezen (inclusief de wortel) ontbreken. De elementen aan weerszijden worden gebruikt als ‘pijler’ voor een overbrugging met nieuwe tanden of kiezen. Een brug bestaat in feite uit twee kronen met daartussen extra elementen: het brugtussendeel.

Een kroon of brug geeft u uw eigen, volle glimlach terug! De specialisten van Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium maken er graag werk van.

Duurzame en mooie vervanging van tanden of kiezen

Vaak wordt gezegd dat een kroon ‘op een tand of kies’ wordt geplaatst. Dit klopt gedeeltelijk. Een kroon is te vergelijken met een hol, tandkleurig kapje dat over een basis wordt geplaatst. Die basis wordt gevormd door een afgeslepen tand of kies, of door een implantaat.

De kroon wordt bij het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium exact op maat gemaakt en daarna door uw tandarts vastgezet (gecementeerd) op deze basis. Zo krijgt u een nieuwe en duurzame tand of kies en is uw gebit weer compleet. Omdat de kroon speciaal voor u gemaakt wordt, kunt u zelf aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot de vorm en kleur.

Voor een brug geldt hetzelfde principe, alleen gaat het hierbij om de vervanging van meerdere tanden of kiezen.

Waarom zou u kiezen voor BTL?

Wij gaan verder dan het opleveren van een kroon of brug. Wij geven u uw glimlach terug! Dat kan alleen als uw gebit in harmonie is met uw gezicht.

Om dit te bereiken werken we met hoogopgeleide professionals en maken we gebruik van:

Extra service voor een extra mooie glimlach

Kronen en bruggen kunnen uw glimlach maken of breken. Het is ons uitgangspunt dat stand, vorm en kleur optimaal passen bij uw wensen. Daarom vinden wij het fijn om u zelf te zien en te spreken voordat we aan de slag gaan. Dit is een stap die veel andere tandtechnici overslaan.

We maken twee afspraken:

Pas als u helemaal tevreden bent, zal uw tandarts de kroon of brug plaatsen.   

Specialisme | Kroon en brugwerk | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

De kosten van een kroon of brug

Het is lastig om een globale prijsindicatie te geven. Dit komt doordat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan het materiaalgebruik, maar bijvoorbeeld ook aan de vraag of de kroon op een implantaat wordt geplaatst, of uit hoeveel elementen de brug moet bestaan.

Wij werken altijd in opdracht van uw tandarts, die bovenstaande zaken met u zal bespreken. Op verzoek van uw tandarts maken we een vrijblijvende offerte die u kunt voorleggen aan uw zorgverzekeraar. De verzekeraar kan dan aangeven of de kroon wel, niet, of deels wordt vergoed.

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.