Een kunstgebit op implantaten

U krijgt uw lach terug, en als u wilt wordt die zelfs mooier dan voorheen!

Wat is een klikgebit? ​

Een klikgebit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op implantaten. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in uw kaak wordt vastgezet. Op deze kunstwortels wordt een onderconstructie bevestigd die houvast geeft aan het kunstgebit. Twee implantaten zijn al genoeg om een prothese vast te klikken en met vier of zes implantaten kan het gebit zelfs volledig vastgeschroefd worden!

Een groot voordeel van implantaten is dat uw kaak niet gaat slinken door het ontbreken van de natuurlijke wortels. Dit voorkomt gelaatsveranderingen.

Specialisme | Klikgebit | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium is gespecialiseerd in protheses op implantaten

Vanaf de implantaatplanning tot het maken van de onderconstructie en prothese: BTL is van begin tot eind betrokken om een succes te maken van uw klikgebit. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange expertise en van de modernste productietechnieken.

Specialisme | Klikgebit | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Specialisme | Klikgebit | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Een klikgebit voor de boven- of voor de onderkaak

Sommige dragers van een (gewone) prothese ervaren veel last van de kunststof gehemelteplaat die nodig is om de bovenprothese op z’n plek te houden. Een klikgebit kan in dit geval uitkomst bieden. Dankzij de implantaten kan de prothese zonder gehemelteplaat worden gemaakt.

Een andere veelvoorkomende reden om voor een klikgebit te kiezen is dat de onderkaak slinkt. De onderprothese komt hierdoor los in de mond te zitten. Ook in dit geval bieden implantaten, in combinatie met een klikgebit, uitkomst.

Wat zijn de kosten van een klikgebit?

Het is lastig om een globale prijsindicatie te geven. Dit komt doordat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan het materiaalgebruik, maar bijvoorbeeld ook aan de vraag of de kroon op een implantaat wordt geplaatst, of uit hoeveel elementen de brug moet bestaan.

Wij werken altijd in opdracht van uw tandarts, die bovenstaande zaken met u zal bespreken. Op verzoek van uw tandarts maken we een vrijblijvende offerte die u kunt voorleggen aan uw zorgverzekeraar. De verzekeraar kan dan aangeven of de kroon wel, niet, of deels wordt vergoed.

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.