Een gebitsprothese van BTL geeft u uw lach terug! ​

Wij vinden: het kunstgebit moet in harmonie zijn met uw gezicht.

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd, vervangt de eigen tanden en kiezen als deze niet langer functioneren. Een gebitsprothese kan zowel bij de boven- als de onderkaak worden toegepast en wordt altijd voor u op maat gemaakt.

Specialisme | Gebitsprothese | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Specialisme | Gebitsprothese | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

BTL is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van protheses

Een gebit moet in harmonie zijn met uw gezicht. Daarnaast is het belangrijk dat het kunstgebit goed functioneert. We besteden daarom veel aandacht en tijd aan de stand en vorm van uw tanden en kiezen. Dit bepaalt of u goed kunt kauwen, hoe u articuleert en of u gemakkelijk uit uw woorden komt. 

We vinden het belangrijk dat u weer durft te lachen en weer kunt genieten van uw maaltijden. Ons doel is dan ook om een prothese te maken die het gevoel van uw eigen tanden en kiezen zo dicht mogelijk benadert!

Een prothese laten maken

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium kan in opdracht van uw tandarts de prothese vervaardigen of de complete behandeling overnemen.

Uw tandarts en BTL werken samen
Het maken van een prothese vraagt om teamwork. We werken samen met tandartsen in het hele land om uw prothese te maken. De tandarts maakt afdrukken, beoordeelt de stand van tanden en kiezen, bespreekt met u de kleur en vorm en plaatst uiteindelijk het gebit. Na iedere afspraak bij uw tandarts gaat het werkstuk naar BTL en bereiden wij de volgende stap voor tot we uiteindelijk de prothese naar uw wensen af hebben.

Premium+: een luxere prothese

Vindt u het belangrijk dat u het beste van het beste krijgt? En mag dit van u iets meer kosten dan wat de verzekering standaard vergoedt? Dan is de luxere premium+ prothese wellicht iets voor u. Binnen premium+ benutten onze tandprotheticus en porseleintechnicus iedere mogelijkheid die er is om uw esthetische en functionele wensen te realiseren. Premium+ biedt zo alle extra’s om u uw perfecte natuurlijke lach terug te geven.

Because we love your smile! 

Premium+ | logo | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Innovatieve technieken:
de digitale prothese

Het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium is marktleider als het gaat om innovatieve technieken. Het is nu mogelijk om een digitale prothese te laten vervaardigen bij BTL. Deze nieuwste techniek geeft veel mogelijkheden en biedt volop kansen als het gaat om uw kunstgebit. 

Onze PrograMill PM7 is in staat om zowel de elementen als de prothesebasis te frezen uit een blank Ivoclar kunststof. Het is ook mogelijk om de prothese basis te printen met de Asiga Pro 4K
3D-printer. Deze nieuwe digitale techniek zorgt voor een nog hogere kwaliteit. Dit resulteert in een perfecte pasvorm en hoog esthetische producten.

Neem voor meer informatie contact op, wij staan u graag te woord om deze revolutionaire stap verder toe te lichten.

Specialisme | Gebitsprothese | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

De kosten van een gebitsprothese

De kosten van een gebitsprothese vallen voor iedereen anders uit: een deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering (75%), maar houd daarbij wel rekening met het eigen risico. Het is afhankelijk van uw (aanvullende) tandartsverzekering of en hoeveel er vergoed wordt als tanden en kiezen getrokken moeten worden.

Wij werken altijd in opdracht van uw tandarts, die de kosten voor de prothese met u zal bespreken. Op verzoek van uw tandarts maken we een vrijblijvende offerte die u kunt voorleggen aan uw zorgverzekeraar. De verzekeraar kan dan aangeven wat wel en niet wordt vergoed.

Kunstgebit laten repareren

Soms valt een prothese kapot of raakt op een andere manier beschadigt. BTL zal er altijd alles aan doen om uw kunstgebit, liefst nog dezelfde dag, te repareren. Andere momenten waarop er iets aan een gebit gewijzigd moet worden:

Specialisme | Gebitsprothese | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.