De beste gebitsbeschermer is voor u op maat gemaakt​

Standaard of maatwerk? Als het op het beschermen van uw gebit aankomt, pleiten wij voor maatwerk!

Waarom en wanneer hebt u een gebitsbeschermer nodig?

Hoe fanatieker u een sport als kickboksen of hockey beoefent, hoe meer risico u loopt op gebitsschade. Een flinke klap kan u zomaar enkele tanden of kiezen kosten. Behalve dat het functioneren van uw gebit hierdoor in gevaar komt, kan deze schade flink in de papieren lopen. U bent veel tijd en geld kwijt aan het herstel van tanden en kiezen.

Hoewel boksers het vaak een boksbitje noemen en hockeyers een hockeybitje, bedoelen zij hetzelfde: een gebitsbeschermer die het gebit optimaal beschermt tegen de hardste klappen. Twijfelt u tussen een standaard gebitsbeschermer uit de sporthandel of een op maat gemaakt bitje? Lees dan vooral verder.

Specialisme | Gebitsbeschermer | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Voordelen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer

Gebitsbeschermers | Bitje op maat | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Bitje op maat

“Dit voelt heel stevig en beschermend!”

Nina van Dalum – Kickboksster

Nina sport op hoog niveau en bij het kickboksen vallen de nodige klappen. ‘Ik had een standaard gebitsbeschermer, maar ik merkte dat ik behoefte had aan betere bescherming. Daarom ging ik naar BTL voor een bitje op maat.’

Ben jij, net als Nina, toe aan meer draagcomfort en een betere bescherming van je gebit?

Zijn er dan geen nadelen te noemen? Het argument dat we horen van mensen die zich nog oriënteren op hun keuze: een op maat gemaakte gebitsbeschermer is duurder.

Dat klopt en heeft – uiteraard – te maken met het maatwerk. Maar als sporters eenmaal hebben gekozen voor een gebitsbeschermer op maat, zijn de meningen unaniem: de voordelen van het op maat gemaakte bitje wegen zeker op tegen dit ene nadeel en het bitje verdient zichzelf uiteindelijk terug.

Goede gebitsbescherming is voor u op maat gemaakt

Bent u, of is uw kind toe aan meer draagcomfort en een betere bescherming van het gebit tijdens het sporten?

Neem contact op met uw tandarts om afdrukken te laten maken. Aan de hand van deze afdrukken maakt BTL uw gebitsbeschermer en een paar dagen later ligt deze voor u klaar bij uw tandarts.

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.