Digital Smile Design

Met behulp van Digital Smile Design kunnen laten zien hoe de nieuwe vorm en stand van uw tanden wordt!

Digital Smile Design

Als lab krijgen we vaak de vraag: ‘Hoe komen mijn tanden eruit te zien?’ Met behulp van Digital Smile Design en in nauwe samenwerking met uw tandarts kunnen we deze vraag tegenwoordig perfect beantwoorden. Het is zelfs zo dat we – voordat uw behandeling wordt gestart – kunnen laten zien hoe de nieuwe vorm en stand van uw tanden wordt!

U weet dus vooraf precies hoe uw glimlach eruit komt te zien. En u gaat alleen akkoord als u daar tevreden mee bent. Wel zo geruststellend als er ingrijpende veranderingen worden voorgesteld.

Waar staat Digital Smile Design (DSD) voor?

Digital Smile Design – de naam zegt het al – is een methode waarbij digitale foto’s gebruikt worden om uw ‘glimlach te ontwerpen’.

Door digitale foto’s van uw mond en gezicht te bewerken, kunnen we de meest ideale stand en vorm van uw gebit bepalen. Zo weten we zeker dat uw tanden, lippen en gezicht samen een mooi en samenhangend geheel vormen.

Uw wensen vormen het uitgangspunt bij DSD, waarbij we wel moeten aantekenen dat niet alles bij iedereen kan. Naast de uitstraling is tenslotte ook de functionaliteit van het gebit belangrijk.

Hoe werkt het?

Als er problemen zijn met uw gebit, zal uw tandarts de mogelijkheden met u bespreken en een verwijzing maken. Dit kunt u verwachten:

Waarom zou u wel of geen DSD laten maken?

Afgebroken, afgesleten, scheve of verkleurde tanden… Als er gebitsproblemen bij het front spelen, is glimlachen ineens niet meer vanzelfsprekend. En dat is jammer, want uw glimlach is kostbaar!

In deze situaties is DSD een goed middel om vooraf inzicht te krijgen in de veranderingen. Zonder behandeling is het toch mogelijk om te zien wat het eindresultaat zal zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Vraag uw tandarts naar de mogelijkheden!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.