Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

We make you smile again!

Het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium dankt zijn bestaansrecht aan de optelsom van bovengenoemde kenmerken. Door vast te houden aan deze principes weten tandartsen en cliënten in heel Nederland ons al meer dan vijftig jaar te vinden.

Zelfstandig tandtechnisch laboratorium

BTL is een zelfstandig tandtechnisch laboratorium dat vanuit Midden-Nederland tandtechnisch werk levert aan praktijken in heel Nederland.

Zelfstandig, dat betekent:

Veel tandtechnische laboratoria besteden tegenwoordig werk vanuit Nederland uit naar lage lonen landen. BTL kiest er bewust voor om al het werk in eigen handen te houden. Dat is de enige manier om de hoogwaardige kwaliteit en service te leveren die wij garanderen.

Wij houden van ons vak. Het is een ambacht waar we trots op zijn en we geloven dat samenwerking in de driehoek cliënt – laboratorium – tandarts, leidt tot de beste resultaten.
BTL is een familiebedrijf dat staat op een stevige fundering van ervaring, kwaliteit, vakmanschap en langdurige samenwerking met tandartsenpraktijken.

Tandtechniek in een schuur - zo ging dat vroeger

De tandtechniek stond in 1970 nog in de kinderschoenen, toen de vrienden Gerard van Raaij en Piet Floor hun eigen tandtechnisch laboratorium begonnen. Ze vestigden zich in een schuur in Barneveld: het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium werd geboren.

De start van een eigen laboratorium was een vooruitstrevende keuze in een tijd waarin de tandtechnicus meestal onder hetzelfde dak als de tandarts werkte. De mannen vulden elkaar goed aan: Gerard deed het prothesewerk, Piet was verantwoordelijk voor kroon- en brugwerk.

Ouderwetse service, hoogwaardige kwaliteit en voorloper in het vakgebied

Vanaf de start wilden Van Raaij en Floor tandartsen ondersteunen door hen te laten profiteren van hun tandtechnische kennis. Overleg en service waren vanaf dag één een belangrijke voorwaarde om de beste werkstukken te kunnen vervaardigen.

BTL was in 1989 één van de eerste laboratoria in Nederland die eigen behandelkamers inrichtte. De gedachte hierachter: zo hebben cliënten zelf optimale invloed op de kleur, functionaliteit en vorm van de gebitsvoorzieningen. De vele enthousiaste reacties sinds de ingebruikname van de behandelkamers, hebben bewezen hoe waardevol dit is.

Ook nu nog zijn we voorlopers als het gaat om de inzet van nieuwe inzichten, technieken en apparatuur.

Waarom we zo scherp vasthouden aan deze uitgangspunten?
Because we love your smile!

Over ons | Directie | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Kwaliteit

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium maakt werk van kwaliteit. Dat beperkt zich niet tot een goed gevormde prothese. Kwaliteit staat of valt met een gestroomlijnde organisatie. Een organisatie waarin de kwaliteit gewaarborgd wordt en fouten zoveel mogelijk worden uitgesloten. Daarom zijn we ISO 9001-2015 gecertificeerd en werken we alleen met CE-gekeurde producten. Aan toeleveranciers stellen we hoge eisen. We kopen graag efficiënt in, maar kwaliteit en duurzaamheid vinden we belangrijker.

Met het vastleggen van informatie gaan we zorgvuldig om. Daardoor kunnen we uw tandarts ook na verloop van tijd gedetailleerde informatie geven over bijvoorbeeld de gebruikte legering of het kleurnummer. En over kwaliteit gesproken: onze leverbetrouwbaarheid is bijzonder hoog. Het komt zelden voor dat we een werkstuk niet op tijd kunnen leveren. Dat maakt ons tot een gewaardeerde partner voor tandartsen en implantologen.

Over ons | Kwaliteit | Implant Studio Ready | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Over ons | Kwaliteit | Trios Ready | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Over ons | Kwaliteit | ISO 9001 | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.