Klinische avond tandheelkunde in Amersfoort

Begin november 2019 hield de TVA haar congres over occlusie en articulatie. Een van de sprekers was James Huddleston Slater. Hij behandelde de relatie tussen TMG klachten en de occlusie en articulatie en had geen tijd om over splints te praten. Maar vragen waren er toen wél: wat is de indicatie voor een splint precies? En hoe maak je die zodat hij snel, goed en duurzaam past? Wat zijn de verschillen tussen de diverse splints (gestrooid met ankers, gefreesd, geprint, hard of zacht materiaal) en wat bepaald je keuze? En hoe lang en wanneer moet een patiënt een splint dragen?

James komt op 4 maart 2020 om 19.30 terug naar Amersfoort om het uit te leggen. Tijdens het congres viel hij op als een goede spreker. Hij bracht het onderwerp helder, wetenschappelijk onderbouwd en met een mooie presentatie. In één avond kan hij ons de huidige inzichten van de splint therapie bijbrengen; de achtergronden en de klinische vaardigheden.

Het initiatief van een klinische avond tandheelkunde in Amersfoort is genomen zodat tandartsen in de regio zich met korte, onderbouwde en op de praktijkgerichte cursussen kunnen bijscholen. Door het regionale karakter hoef je niet ver te reizen en kom je altijd bekende collega’s tegen of leer je ze snel kennen. KRT punten zijn aangevraagd. Organisatie: Fons Niers.

James Huddleston Slater studeerde in 1997 af als tandarts aan het ACTA. Daarna was hij als AIO verbonden aan de afdeling Orale functieleer van het ACTA en promoveerde op het proefschrift “Recognition, prevalence and risk factors of internal derangements of the temporomandibular joint”. Sinds 2003 is hij geregistreerd als tandarts gnatholoog. In mei 2006 verruilde hij Amsterdam voor Groningen en ging werken bij het centrum voor bijzondere tandheelkunde van het Universitair

Medisch Centrum aldaar. In juni 2007 heeft hij de opleiding tot klinisch epidemioloog aan de VU afgerond. Op het moment heeft hij een eigen verwijspraktijk voor gnathologie in Groningen en zit in het bestuur van het KIMO. De inkomsten van deze avond schenkt James aan de actie Alpe du Zes.

Nieuws | klinische avond Amersfoort | Barnevelds tandtechnisch laboratorium

Deel deze pagina!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.