Keramische materialen: gemotiveerd kiezen

Op donderdag 24 november 2016 organiseren wij een klinische avond.

Spreker op deze avond is: Prof. dr. Marco S. Cune

UMC Groningen, Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, Sectie Orale Functieleer

Als we de informatie die ons bereikt vanuit de tandtechnische branche moeten geloven dan wordt het merendeel van de indirecte restauraties tegenwoordig van keramische materialen vervaardigd. Dat zal enerzijds te maken hebben met de kostprijs van (hoog-)edele legeringen, maar anderzijds ook worden gevoed door het vertrouwen dat moderne keramieken genieten. Is dat laatste terecht en waar is dat vertrouwen op gebaseerd?

In deze presentatie wordt ingegaan op de achtergronden en toepassingen van oxidekeramieken (w.o. zirconia) en glaskeramieken (w.o. lithiumdisilicaat) en welke keuzes ten aanzien van indicatiegebieden en materialen gelden binnen het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, van het UMC Groningen.

Curriculum Vitae Prof. dr. Marco S. Cune
Marco Cune studeerde Tandheelkunde aan het ACTA (1984 – 1990) en werkte er bij de afdelingen prothetische tandheelkunde en implantologie. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op zijn proefschrift ‘Overkappingsprotheses op implantaten’. Tot 2010 voerde Cune een groepspraktijk in Houten en was hij deeltijds verbonden aan de vakgroep Bijzondere Tandheelkunde van het UMC Utrecht. Op dit moment is Cune hoogleraar Orale Functieleer, in het bijzonder in de Restauratieve en Reconstructieve Tandheelkunde aan het UMC Groningen. In het UMC Groningen is hij werkzaam binnen het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, daarnaast is hij actief binnen het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein.

Datum: 24 november 2016
Ontvangst : 19:15 uur
Aanvang : 20:00 uur
Afsluitend : Borrel
Locatie: Kasteel de Schaffelaar
Stationsweg 6
3771 HV Barneveld

Noteer deze datum vast in uw agenda.
Stuur ons een mail als u interesse heeft om de presentatie bij te wonen.
De uitnodiging kunt u binnenkort per post tegemoet zien.
Wij hopen u deze avond te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,
directie Barnevelds TTL

Nieuws | Keramische materialen gemotiveerd kiezen | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Deel deze pagina!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.