Innovaties in de tandtechniek

Met het oog op kwaliteit en optimaal resultaat omarmt BTL innovaties!

CAD/CAM in de tandtechniek

De CAD/CAM-techniek is een van de belangrijkste innovaties in de tandtechniek.
Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium loopt graag voorop in de toepassing hiervan.

Onderconstructies voor tandtechnisch werk met behulp van CAD/CAM

Sinds ongeveer een kwarteeuw worden onderconstructies op implantaten – kunstwortels van titanium – gemaakt. Deze constructies werden met was gemodelleerd en vervolgens in een mal gegoten. Precies zoals nu nog veel tandprothesen gemaakt worden.

Sinds enkele jaren maken we deze onderconstructies echter met behulp van moderne CAD/CAM-technieken. We digitaliseren het gipsmodel van het gebit of importeren de mondscan. Op het beeldscherm wordt met behulp van deze gegevens een uiterst nauwkeurige onderconstructie ontworpen. Deze wordt vervolgens in ons eigen freescentrum vervaardigd.

innovatie | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
innovatie | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Het plannen van implantaten en het ontwerpen van boormallen

Implant Studio is een softwareprogramma van 3Shape voor het plannen van implantaten en het ontwerpen van boormallen. De software combineert de beste technieken op het gebied van planning en design. Vrijwel alle restauratieve en esthetische mogelijkheden kunnen worden verwerkt via Implant Studio, net als digitale opnames, CBCT-scans en CAD-ontwerpen.

Freescentrum

Met behulp van ons freescentrum (voor de liefhebbers: 2 maal de PrograMill PM7) produceren we high-end tandheelkundige restauraties. De krachtige 5-as verwerkt de verschillende tandheelkundige materialen zowel nat als droog.

innovatie | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium
Specialismen | 3D printer | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Asiga Pro 4K 3D printer

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium was één van de eersten in Europa die de Asiga Pro4K 3D printer in ontvangst nam. Dit is een uitbreiding naast de Asiga Max, waar we al een langere tijd de dentale modellen mee printen.

Dankzij de nieuwe 3D printer kunnen modellen nog nauwkeuriger, sneller en met grotere aantallen tegelijk worden geprint. De printer kan ook worden ingezet voor het produceren van bijvoorbeeld splints en tandvleesmaskers. De Asiga Pro 4K behoort tot het premium segment door de hoge kwaliteit en het hoge afwerkingsniveau.

BTL zet hiermee een nieuwe standaard voor tandheelkundige restauraties!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.