INNOVATIE

Sinds ongeveer een kwarteeuw worden constructies op implantaten – kunstwortels van titanium – gemaakt. Deze constructies werden altijd met was gemodelleerd en vervolgens in een mal gegoten. Precies zoals nu nog veel tandprothesen gemaakt worden. Sinds kort worden de onderconstructies echter met behulp van moderne CAD/CAM-technieken gemaakt. Het gipsmodel van het gebit wordt gedigitaliseerd of de mondscan wordt geïmporteerd. Op het beeldscherm wordt met behulp van deze gegevens een onderconstructie ontworpen! Deze wordt door ons zelf in eigen freescentrum vervaardigd.

Het plannen van implantaten en het ontwerpen van boormallen
Implant Studio is de nieuwste software van 3Shape voor het plannen van implantaten en het ontwerpen van boormallen. De software combineert de beste technieken op het gebied planning en design. Vrijwel alle restauratieve en esthetische mogelijkheden kunnen worden verwerkt via Implant Studio, net als vrijwel alle digitale opnames, CBCT-scans en CAD-ontwerpen.

De CAD/CAM-techniek is een van de meest belangrijke innovaties in de tandtechniek. Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium loopt graag voorop in de toepassing hiervan. Inderdaad: met het oog op kwaliteit en een optimaal resultaat!

Zirkonium
Zirkonium

Implant Studio

Freescentrum