Het dragen van een mondbeschermer verplicht

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) stelt het dragen van een mondbeschermer verplicht. Dit geldt voor alle categorie├źn spelers tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel gaat op 1 juli 2015 van kracht. De KNHB adviseert tevens om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.
De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 een Taskforce Preventie Tandletsel ingesteld. Zij kreeg als opdracht het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de preventie van tandletsels en het uitbrengen van een advies inzake het implementeren van preventiemaatregelen aan de Medische Commissie van de KNHB. De Taskforce Preventie Tandletsel, onder leiding van emeritus prof. dr. Paul Wesselink, heeft vanuit zijn specifieke medische expertise onderzoek gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers.

Meer weten?

Nieuws | Gebitsbescherming | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium

Deel deze pagina!

Om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.