ERVARING

Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium bestaat vijtig jaar. De ontwikkelingen hebben in die tijd niet stilgestaan. In de beginjaren werkten we hoofdzakelijk voor de tandartsen in Barneveld en directe omgeving. Inmiddels is ons werkgebied uitgebreid. Tandartsen en implantologen in bijna heel Nederland weten ons te vinden voor het maken van hoogwaardige prothesen, kronen en bruggen.

Begonnen we met twee mensen, nu telt ons bedrijf maar liefst zestig medewerkers. Specialisten, die dankzij de nieuwste technieken topproducten kunnen maken.
Vroeger zouden we ons het niet voor kunnen stellen, maar bepaalde onderdelen construeren we nu op de computer, met CAD/CAM-techniek. We waren een van de eerste laboratoria die deze techniek toepasten.

Het porselein dat voor de kronen en bruggen gebruikt wordt, is door de tijd heen sterk verbeterd. De kleuren kunnen nauwkeurig bepaald worden en zijn levensecht. Dat is mede te danken aan de computergestuurde ovens waarin de porseleinen kronen gebakken worden.

Ook vooruitstrevend waren we als Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium toen we onze eigen behandelkamers inrichtten. Vroeger kwam u alleen bij uw tandarts voor een prothese. Nu kunnen wij hoogstpersoonlijk de prothesen aanmeten. Samen met u bepalen we de kleur en passen we de vorm aan.

Welke ontwikkelingen zich ook voordoen in de markt, wij lopen graag voorop. Dat heeft de geschiedenis bewezen.