Bitje op maat

“Dit voelt heel stevig en beschermend!”

Nina sport op hoog niveau en bij het kickboksen vallen de nodige klappen. ‘Ik had een standaard gebitsbeschermer, maar ik merkte dat ik behoefte had aan betere bescherming. Daarom ging ik naar BTL voor een bitje op maat.’

Ben jij, net als Nina, toe aan meer draagcomfort en een betere bescherming van je gebit?

Schade aan je gebit voorkomen

Heb je jonge kinderen die nog flink groeien en die weinig fanatiek zijn in hun sport, dan kan een standaard bitje bescherming bieden. Toch raden wij ook bij jonge kinderen een bitje op maat aan. Bij het maken van de beschermer houden we zoveel mogelijk rekening met het wisselen van het melkgebit. Je kind kan daardoor zo lang mogelijk met de gebitsbeschermer doen. Houd er wel rekening mee dat de gebitsbeschermer vervangen moet worden als de pasvorm niet langer voldoet.

Ben je wat ouder en sport je fanatieker, dan worden klappen harder en zijn de gevolgen groter. Ook dan is een op maat gemaakte gebitsbeschermer geen overbodige luxe. Schade aan het gebit is vervelend en kan flink in de papieren lopen.

Juist op het moment dat je die klap kreeg, had je geen gebitsbeschermer in. Hij zat niet lekker en je dacht dat je wel tien minuten zonder kon. Herkenbaar?

Voordelen van een op maat gemaakt gebitsbeschermer

Direct draagcomfort
Het grootste voordeel van een bitje op maat is dat het exact in jouw mond past. Dat geeft direct draagcomfort. Het gevolg? Je zult het makkelijker vinden om het bitje daadwerkelijk te dragen tijdens het sporten.

Extra bescherming door lagen
Een tweede voordeel van het op maat gemaakte bitje is de mogelijkheid om deze op te bouwen uit twee of drie lagen. Nina koos voor een gebitsbeschermer uit drie lagen. De eerste laag is een zachte laag, de middelste laag is hard en de bovenste laag is weer zacht.

De voortanden – die het meest kwetsbaar zijn voor schade – worden extra beschermd doordat tussen deze lagen een minimale ruimte is vrijgehouden. Het effect van deze opbouw is dat een klap gelijkmatiger wordt verdeeld en opgevangen.

Bescherming aan je ondertanden
Een op maat gemaakt bitje geeft, in tegenstelling tot een standaard gebitsbeschermer, ook bescherming aan je ondertanden.

Kies jouw kleur
Tenslotte een esthetisch voordeel. Laat je een bitje op maat maken? Dan kun je zelf de kleur kiezen. Nina koos voor rood, wit en blauw, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld de kleuren van je club of je lievelingskleur.

Deel deze pagina

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

© 2019 | Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium